Jednostavno se priprema, a ukus je neponovljiv
Potrebno je:
5 dl mleka
1 puding od vanile
500 g višanja bez koštica
1 kašika gustina
6 kašika šećera
2 vanilin šećera
2 dl slatke pavlake
2 kašike ruma
Priprema:
U manju šerpu sipati 4 dl mleka, dodati 4 kašike šećera i staviti da proključa. Ostatak mleka sjediniti sa praškom za puding od vanile, sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne. Gotov puding ostaviti da se ohladi.
Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, dodati u ohlađen puding i polako promešati. U odgovarajućoj posudi sjediniti višnje, šećer, gustin, vanil-šećer, rum i sok od limuna. Kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne dobije kremasta masa. U šire posude sipati fil od pudinga i ostaviti da se stegne. Zatim naneti preliv od višanja i ukrasiti umućenim šlagom.