NEMA PEČENJA

Slatko-kiseli zalogaji koji se tope u ustima: Napravite solunske štanglice (RECEPT)

0

Savršeno ukusan voćni fil između dve oblande

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Sastojci: 1 kg kiselih jabuka, 4 pomorandže, 2 velike korice oblande, 250 g mlevenih badema, 500 g šećera, 1 limun.

 

Priprema: U šerpu sipati šećer, isceđeni sok od limuna i pomorandže i
ušpinovati. Dodati rendane jabuke i kuvati dok tečnost ne ispari. Dodati mlevene bademe i mešati dok se smesa ne sjedini.


Sa padina Kopaonika stiže nam slatkiš od suvih šljiva i čokolade: Napravite sočni rolat (RECEPT)

 

Smesu naneseti na list oblande, razmazati fil i preko staviti drugu oblandu. Pritiskati da se zalepi za fil, pa ostaviti da se ohladi.

 

Seći štanglice, posuti šećerom u prahu i poslužiti.

 

 

makonda-tracker