omiljena poslastica

Kremasti zalogajčići kojima niko ne može da odoli: Najbolji recept za slasne ruske kapice

0

Ovaj neodoljivi kolač bogatog ukusa kokosa jedan je od najpopularnijih među najmlađima!

foto: Profimedia
foto: Profimedia


Veoma izdašan kolač, a nije preterano skup!

 

Sastojci za koru:

 

- 8 jaja

- 10 kašika šećera

- 200 ml ulja

- 12 kašika brašna

- 2 kašike kakao praha

- 1 kašičica soda bikarbone

 

Za fil:

 

- 1 litra mleka

- 4 kašike brašna

- 3 kašike gustina

- 4 kašike šećera

- 2 kesice vanilin šećera

- 150 g margarina za kolače

- 200 g šećera u prahu

- 100 g kokosovog brašna

 

Za glazuru:

 

- 100 g čokolade za kolače

- 30 g margarina

- 2 - 3 kašike ulja

 

Priprema

 

Uključite rernu na 200 stepeni i pripremite veliku tepsiju. Premažite je komadićem margarina i pospite brašnom.

 

Umutite belanca penasto sa šećerom, polako dodajte i žumanca ne prestajući s mućenjem. Potom varjačom umešajte ulje, brašno, kakao i soda bikarbonu.

 

 

Izlijte u pleh i pecite oko 20 minuta, pa ostavite da se dobro ohladi.

 

potom je vreme za kuvanje fila. Od litre mleka odvojite 200 ml. pa izmešajte sa brašnom, gustinom, šećerom i vanilom.

 

Ostalo mleko prokuvajte pa zakuvajte umućenu smesu. Ostavite da se skroz ohladi.

 

Umutite penasto margarin i šećer, pa izmešajte sa hladnim filom.

 

Kačašicom vadite kolutiće iz pečene piškote. Svaki kolutić presecite tako da dobijete dva. Bogato nafilujte između, pa premažite okolo samo obruč i potom uvaljate u kokos.

 

Čokoladu rastopite na pari sa margarinom i uljem. Na svaku šubaricu stavite jednu kašičicu rastopljene glazure. Ostavite ih da stoje u frižideru do sutradan i poslužite.

 

Za velike šubarice koristite čašicu čiji su rubovi prečnika 6 cm.

 

Za srednje šubarice 4 cm, a za male 3 cm.

 

Po želji preko kokosa dodajte i šarene mrvice za dekoraciju.

 

 

makonda-tracker