Ovaj neodoljivi kolač bogatog ukusa kokosa jedan je od najpopularnijih među najmlađima!
Veoma izdašan kolač, a nije preterano skup!
Sastojci za koru:
- 8 jaja
- 10 kašika šećera
- 200 ml ulja
- 12 kašika brašna
- 2 kašike kakao praha
- 1 kašičica soda bikarbone
Za fil:
- 1 litra mleka
- 4 kašike brašna
- 3 kašike gustina
- 4 kašike šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 150 g margarina za kolače
- 200 g šećera u prahu
- 100 g kokosovog brašna
Za glazuru:
- 100 g čokolade za kolače
- 30 g margarina
- 2 - 3 kašike ulja
Priprema
Uključite rernu na 200 stepeni i pripremite veliku tepsiju. Premažite je komadićem margarina i pospite brašnom.
Umutite belanca penasto sa šećerom, polako dodajte i žumanca ne prestajući s mućenjem. Potom varjačom umešajte ulje, brašno, kakao i soda bikarbonu.
Izlijte u pleh i pecite oko 20 minuta, pa ostavite da se dobro ohladi.
potom je vreme za kuvanje fila. Od litre mleka odvojite 200 ml. pa izmešajte sa brašnom, gustinom, šećerom i vanilom.
Ostalo mleko prokuvajte pa zakuvajte umućenu smesu. Ostavite da se skroz ohladi.
Umutite penasto margarin i šećer, pa izmešajte sa hladnim filom.
Kačašicom vadite kolutiće iz pečene piškote. Svaki kolutić presecite tako da dobijete dva. Bogato nafilujte između, pa premažite okolo samo obruč i potom uvaljate u kokos.
Čokoladu rastopite na pari sa margarinom i uljem. Na svaku šubaricu stavite jednu kašičicu rastopljene glazure. Ostavite ih da stoje u frižideru do sutradan i poslužite.
Za velike šubarice koristite čašicu čiji su rubovi prečnika 6 cm.
Za srednje šubarice 4 cm, a za male 3 cm.
Po želji preko kokosa dodajte i šarene mrvice za dekoraciju.