UKUS KOJI SE PAMTI

Ovaj specijalitet više nije rezervisan samo za restorane, spremajte ga i kod kuće: Napravite čuvenu slovensku kotlovinu (RECEPT)

0

Izvrsno glavno jelo dostojno svečane trpeze

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Jedno od najstarijih tradicionalnih jela koje se priprema u Sloveniji možete pripremiti i kod kuće!


Sastojci: 400 g svinjskih kotleta, 4 kobasice (oko 400 g), 50 g svinjske masti, pola sveže crvene paprike, pola sveže zelene paprike, 15 g slatke mlevene crvene paprike, 15 g ljute mlevene crvene paprike, 2 glavice luka, 500 ml belog vina, 1 lovorov list, so, biber.

 

Priprema: Paprike očistite, operite pa isecite na kockice, a luk na tanke trake. U veliki tiganj ili lonac (po izboru) stavite kašiku svinjske masti pa na njoj pržite meso i kobasice. Kada su gotove, izvadite ih na stranu, ali nemojte da bacate mast.

 

S ponosom polužite: Pečeni but, a korica od meda

 

Na masnoću tada dodajte još jednu kašiku svinjske masti, luk, paprike i mlevene paprike. Tako mešajte dok povrće malo ne omekša. Kada je povrće omekšalo, dodajte belo vino.

 

Mešajte i kuvajte sve dok ne provri i dok se količina vina smanji na pola. Kada provri, dodajte meso, kobasice i lovorov list. Nalijte vodu tek toliko da prekrije sve sastojke, pa začinite solju i biberom. Kuvajte na laganoj vatri 40-ak minuta.

 

makonda-tracker