PROBAJTE JE ŠTO PRE

Tradicionalno jelo koje osvaja svaki dom: Napravite slanu varicu (RECEPT)

0

Mnogi u novije vreme nikada nisu ni čuli, a kamo li probali ovo izuzetno zdravo i ukusno jelo

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Sastojci:

 

1 kg pšenice

250 g kukuruza

250 g pasulja

200 g ječma

voda

so

 

Priprema:

 

Pšenicu, ječam, kukuruz i pasulj preliti vodom i ostaviti da prenoći. Narednog dana naliti svežu vodu (za 2 cm da pređe preko materijala) i na smanjenoj temperaturi kuvati 2–2,5 sata. Dodati so, promešati i služiti.

 

Apsolutni hit praznične trpeze: Slana torta - bogato predjelo za dobar ručak

 

Kod slane varice paziti da sva tečnost ne ispari tj. da ostane oko 100 ml tečnosti pri dnu. Važno je i da zrna ostanu cela tj. da se ne raspadnu.

makonda-tracker