Da bi vaša praznična trpeza ove godine bila jedinstvena i neodoljiva, potrebno je samo malo vašeg slobodnog vremena.
Kome god da ih poslužite, biće fasciniran...
Zdrav obrok za zdrav stomak: 3 greške koje pravimo za doručak (FOTO)
Zaboravite na standardne poslastice i pripremite pravo hedonističko zadovoljstvo za vaše ukućane, goste i vas.
Da li će to biti neodoljivi mafini, omiljena torta, puslice koje se tope u ustima ili voćna poslastica, na vama je da odlučite, a mi vam nudimo 5 kreativnih ideja za slatkiše u obliku novogodišnje jelke, koji će svakoga opčiniti kako izgledom, tako i ukusom!
1. Neodoljiva torta
Napravite omiljenu, laganu tortu po važem izboru, ali je napravite okruglu. Secite trouglove, obrežite krajeve, a u sredinu stavite čokoladni štapić, tako da svako parče izgleda kao mala jelka. Svako parče na krajzu sa strane zasecite, tako da dobijete oblik jelke (ali i ne morate), pa ukrasite šarenim bombonicama, kako bi se dobio izgled ukrašenog prazničnog drveta.
2. Praznični mafini
Umesite testo za omiljene slatke mafine i ispecite. U duhu praznika, stavite ih u zlatne ili crvene korpice. Umutite šlag, dodajte zelenu prehrambenu boju i špricem napravite oblik jelkice kao na fotografiji. Ukrasite sa malo sitnih bombonica i jestivom zvezdicom na vrhu i svi vaši gosti biće oduševljeni.
3. Puslica jelka
Umutite dva belanca sa 150 g šećera i kašičicom limunovog soka, Penasto umutiti belanca, a šećer dodavati postepeno. Kada se dobije čvrst sneg, dodati limunov sok i još malo mutiti. Dodati prehrambenu zelenu boju i špricem formirati jelke. Sušiti u rerni oko 60 minuta na 130 stepeni.
Kada je pečeno posuti sa malo prah šećera da se dobije izgled napadalog snega, a na vrh staviti ukrasnu pahuljicu ili zvezdicu.