Ukusna bela čorba na pravi način zagrejaće vaš organizam...
Sastojci:
150 g sira
500 ml mleka
200 g seckane šargarepe
2 seckana krompira
200 ml kisele pavlake
500 ml vode
3 kašike brašna
1 jaje
1 kašika mešavine začina
1 kašičica mirođije
ulje
so
mleveni crni biber
Priprema:
Ispržiti brašno u tiganju sa zagrejanim uljem. Dodati vodu, mleko, mešavinu začina i mešati žicom za mućenje. Izdrobiti sir viljuškom i dodati 1 jaje i 3 kašike brašna. Pomoću dve kašike uzimati od smese sa sirom, jajima i brašnom i formirati knedle. Knedle dodavati u šerpu sa zagrejanim mlekom i vodom.
Posno jelo omiljeno i tokom mrsnih dana: Krem supa od pasulja
Čorbu začiniti mirođijom i promešati. Posebno skuvati krompir i šargarepu isečene na kockice. Kada knedle isplivaju na površinu, šerpu sa čorbom skloniti sa šporeta i dodati krompir i šargarepu, pa sve promešati. U činiju za serviranje staviti kiselu pavlaku, a potom sipati čorbu.