Ukrasite peršunom

Topli nedeljni zalogaji: Bela čorba s knedlama od sira

0

Ukusna bela čorba na pravi način zagrejaće vaš organizam...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

150 g sira

 

500 ml mleka

 

200 g seckane šargarepe

 

2 seckana krompira

 

200 ml kisele pavlake

 

500 ml vode

 

3 kašike brašna

 

1 jaje

 

1 kašika mešavine začina

 

1 kašičica mirođije

 

ulje

 

so

 

mleveni crni biber

 

Priprema:

 

Ispržiti brašno u tiganju sa zagrejanim uljem. Dodati vodu, mleko, mešavinu začina i mešati žicom za mućenje. Izdrobiti sir viljuškom i dodati 1 jaje i 3 kašike brašna. Pomoću dve kašike uzimati od smese sa sirom, jajima i brašnom i formirati knedle. Knedle dodavati u šerpu sa zagrejanim mlekom i vodom.

 

Posno jelo omiljeno i tokom mrsnih dana: Krem supa od pasulja

 

Čorbu začiniti mirođijom i promešati. Posebno skuvati krompir i šargarepu isečene na kockice. Kada knedle isplivaju na površinu, šerpu sa čorbom skloniti sa šporeta i dodati krompir i šargarepu, pa sve promešati. U činiju za serviranje staviti kiselu pavlaku, a potom sipati čorbu.

makonda-tracker