LAKO SE PRAVE

Kada je vreme za posnu užinu ova grickalica neka vam se nađe pri ruci: Napravite mekane perece (RECEPT)

0

Idealna slana grickalica za vreme posta

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

800 g brašna

kašičica soli

kašičica šećera

2 šoljice ulja

20 g kvasca

1/2 l mlake vode

susam ili kim

 

Priprema:

 

Kvasac potopiti u malo mlake vode, dodati kašičicu šećera i ostaviti da stoji 20 minuta. Nadošli kvasac zamesiti sa 2 šoljice ulja, kašičicom soli, 1/2 l mlake vode i 800 g mekog brašna.

 

Kremasto i ukusno: Slani rolat od spanaća i sira osvojiće vašu trpezu (RECEPT)

 

Testo dobro zamesiti dok ne počne da se odvaja od posude. Ostaviti testo za perece na toplom mestu da nadođe.

 

Uzimati po komad testa i praviti perece. Pre prečenja ostaviti ih u plehu pola sata da narastu, posuti susamom (ili kimom, po želji) i peći.

 

makonda-tracker