Ukoliko postite, a želite da obradujete svoje najbliže, ali i sebe ukusnom poslasticom, ova torta je najbolji izbor
Za koru:
300 g smeđeg šećera,
250 g posnog margarina,
300 g pirovog brašna (brašno od spelte),
40 g sojinog brašna,
60 g kakao praha,
300 ml sojinog mleka,
1/2 kašičice ekstrakta vanile,
kesica praška za pecivo.
Za krem:
750 ml sojine pavlake,
450 g posne crne čokolade,
80 g smeđeg šećera,
1/2 kašičice ekstrakta vanile.
Posna torta od čokolade se priprema na sledeći način:
Sve sastojke za koru stavite u posudu i umutite glatko testo.
Sipajte u okrugli kalup obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Koru ohladite i vodoravno presecite na tri dela.
Recept koji se prenosi s kolena na koleno: Napravite posne vanilice sa orasima (RECPT)
Od sojine pavlake izmiksajte šlag.
Na pari otopite 400 g čokolade, dodajte 250 g šlaga, šećer, vanilu, umutite mikserom, umešajte ostatak šlaga i ohladite u frižideru.
Donju koru nafilujte trećinom krema, poklopite drugom korom i tako redom dok ne potrošite sav materijal. Od preostale čokolade nožem možete da napravite rolnice i ukrasite tortu.