UŽIVAJTE U POSNIM DANIMA

Vaša posna ruska salata biće ukusnija uz ovaj specijalni dodatak (RECEPT)

0

Ukoliko ste ljubitelj ovog namaza i ne možete bez njega u vreme posta, evo sjajanog recepta...

foto: Shuterstock
foto: Shuterstock

Idealan kao namaz u vreme posta, ali i kao dodatak posnoj ruskoj salati i ostalim prilozima glavnom jelu!

 

Božićni post uz ovih 6 recepata biće još ukusniji: Posne slatke pite iz snova (RECEPT)

 

Način 1:

6 ravnih kašika gustina
24 kašike vode
3 kašičice senfa
9 kašika ulja
sok od pola limuna
biber, so

 

Priprema: 6 ravnih kašika gustina dobro izmešati sa 24 kašike vode da se razbije svaka grudvica, pa sve skuvati da se zgusne. Kad se masa prohladi, uz neprekidno mućenje mikserom dodati prvo 3 kašičice senfa, a zatim jednu po jednu 9 kašika ulja i na kraju sok od pola limuna.

Mutiti da sve bude kompaktno. Dodati soli i bibera prema ukusu. Ostaviti da stoji na hladnom, najmanje 1 sat pre služenja ili korišćenja u pripremi drugih posnih jela.

 

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani... 

 

Način 2:

2 krompira
kašičica senfa
limunov sok
kašika belog vina
200 ml ulja
so, biber po ukusu

 

Zdrav, ukusan i pun vitamina: Napravite posni đuveč sa šampinjonima (FOTO)

 

Priprema: Krompir skuvajte u ljusci, ohladite, oljuštite, propasirajte, pa dodajte senf, biber, limunov sok i so, pa sve dobro promešajte. Dodajte jedan decilitar vode, promešajte i počnite da lagano mutite mikserom, dodajući
polako ulje. Kada dobijete gust sos, sipajte kašiku belog vina i promešajte.

Kao i tokom mućenja majoneza koji se priprema sa jajima, i za posni majonez potrebno vam je mnogo strpljenja kako bi se sastojci lepo sjedinili.

makonda-tracker