Fino i zasitno varivo

Ovako se pravilno priprema čušpajz: Prilog ravnopravan mnogim glavnim jelima

0

Topli prilog ručku koji lako može postati i glavno jelo, od povrća - radost hladnih dana!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

400 g karfiola

 

300 g prokelja

 

400 g brokolija

 

2 šargarepe

 

1 glavica luka

 

četvrtina koren celera

 

50 ml belog vina

 

kašičica gustina

 

kašika peršuna

 

2 dl pavlake za kuvanje

 

ulje

 

so i biber po ukusu

Priprema:

 

Na maslinovom ulju propržiti sitno iseckani luk, posoliti, dodati šargarepu iseckanu na kružiće, celer iseckan na kockice i dinstati uz dodatak belog vina. Naliti vodu i kuvati 10 minuta.

 

Posno jelo omiljeno i tokom mrsnih dana: Krem supa od pasulja

Dodati očišćen prokelj, brokoli, karfiol i pustiti da se lagano krčka. Za to vreme pomešati gustin sa pavlakom za kuvanje i lagano ga dodati da se lepo sjedini. Nakon 5 minuta, čušpajz je spreman i može da se servira.

makonda-tracker