desert za svaku priliku

Malo je reći da se pravi brzo, a ukus je fantastičan: Kremasta torta sa piškotama i voćkama gotova za tili čas (RECEPT)

0

Ovu eksploziju ukusa raspametiće vaše čulo ukusa... 

foto: Shuterstock
foto: Shuterstock

 

 

 

Sastojci

5 kiselih pavlaka

2 velike kutije piškota

10 kašika šećera

2 kašike meda

1 kesica vanilin-šećera

malo ruma

500 g voća (jagoda, malina, kivija, višanja)

šlag

 

Priprema

1. Poređajte piškote u dublji posudu (plastičnu kutiju) pa poređajte piškote. Na njih poređajte voće.

2. Umutite kašikom pavlaku, med, vanilin-šećer i šećer, pa ovim kremom prelijte voće. U pavlaku, ako želite da krem bude čvršći, dodajte istopljeni žele.

3. Ohladite 2-3 sata kolač u frižideru, pa ga prekrijte umućenim šlagom, pa ukrasite voćem, listićima badema ili rendanom čokoladom.

makonda-tracker