Spolja hrskave, a unutra sočne

Iseckajte suhomesnato, izdrobite sir: Ovako se spremaju punjene pancerote

0

Čak i početnice ovaj recept s lakoćom mogu ispratiti i spremiti pancerote koje će osvojiti sve drage goste na prvi zalogaj...

foto: Youtube Screenshot
foto: Youtube Screenshot

Sastojci:

 

500 - 600 g brašna

 

3 jaja

 

100 g sira

 

200 g suhomesnatog

 

20 g kvasca

 

1 kašika šećera

 

malo soli

 

200 ml jogurta

 

100 ml mleka

 

malo ulja

 

100 g kačkavalja

 

kečap

 

origano

Uputstvo:

 

U mlako mleko rastopite kavasac sa šećerom, zatim dodajte dva jaja, kao u mleko i jogurt, malo ulja, brašna i prstohvat soli. Zamesite glatko testo. Ostaviti na toplom da testo naraste. Razvite ga za pola cm, pa modlom (može čaša) vadite krofnice. Suhomesnato iseckajte, sir izdrobite. U svaku krofnicu stavite malo kečapa i malom kašičicom seckane salamice, odozgo malo sira i kačkavalja kao i origana.

 

Gurmanska poslastica samo za odvažne: Sočan i ukusan tost za zapečenom slaninicom (VIDEO)

Savite ivice i spojite. Viljuškom pritisnite dobro ivice. Pokrite krpom da malo narastu pa ih premažite žumancetom. Pecite pancerote na 200 stepeni 20 minuta. Sjajan obrok uz koji sjajno ide jogurt ili kiselo mleko.

makonda-tracker