Svako ko je probao ove palačinke tvrdi da su sve ostale vrste ove poslastice davna prošlost.
Naše palačinke su obično dosta tanje od američkih, a da li ste čuli za japanske? One su dosta drugačije, a ukus je takav da nećete prestati da ih pravite.
Tope se u ustima: Napravite kiflice sa filom od kokosa (RECEPT)
Pošto se jednostavno prave, možda je danas baš pravi dan da ih probate.
Za njih svi koji su ih probali kažu da su najmekše na svetu. Ime im je "Hottokēki" palačinke, a ukusne su koliko i lepe.
Potrebno je :
- 2 jaja
- 50gr šećera
- 170gr mlaćenice
Kako je na našim prostorima mlaćenicu gotovo nemoguće naći, možete je zameniti limunovim sokom i mlekom - u oko 2,5dcl mleka stavite kašiku limunovog soka, dobro promešajte i pustite da odstoji. Posle još jednom promešajte i spremno je za korišćenje.
- 60gr brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičice sode bikarbone
- 1/4 kašičice soli
- 1/2 kašičice vanilinog šećera ili ekstrakta vanile
- 2 kašike ulja ili otopljenog maslaca
Priprema:
Pomešajte sve sastojke i mešajte dok ne dobijete sasvim glatku smesu. U tiganju zagrejte ulje pa stavite mali okrugli i namašćen kalup.
Do polovine kalupa sipajte smesu za palačinke i pecite na srednjoj vatri oko četiri minuta, pa okrenite i ponovite postupak na drugoj strani i to je sve!