za zimske dane

Topao ili hladan puding od vanile je uvek dobar izbor: Desert od par sastojaka u par minuta (FOTO)

0

Lista sastojaka potrebnih za izradu pudinga je uvek prilično kratka...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sve što vam treba jeste mlečna komponenta (mleko ili slatka pavlaka), šećer, nešto što će zgusnuti vaš puding (jaja, gustin, želatin…) i sastojci kojima ćete začiniti vaš puding (čokolada, voće, seme vanile…).

 

Titovo i Jovankino omiljeno jelo na vašem tanjiru: Maršalove ukusne šnicle na jednostavan način (RECEPT)

 

Ali nemojte dopustiti da vas kratak popis sastojaka zavara. To znači da morate biti još pažljiviji u procesu izrade.

 

 

Sastojci: 500 ml mleka, 6 kašika šećera u prahu, 3 žumanca, 3 kašike gustina,

prstohvat soli, 30 g maslaca, semenke 1 štapića vanile ili 1 kašika tečnog ekstrakta vanile

 

Priprema: Ugrejte 450 ml mleka i 3 kašike šećera do vrenja, pa sklonite sa vatre. Preostali šećer u prahu umutite sa žumancima, pa zatim dodajte preostalo mleko i gurstin. Dobro izmešajte i trudite se da ne ostane ni jedna grudvica. Malo posolite.

 

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

foto: Profimedia

Dobijenu mešavinu ulijte u ugrejano mleko i kuvajte na srednje jakoj vatri neprestano mešajući dok se puding ne zgusne.

 

Dodajte vanilu i maslac pa dobro promešajte.

 

Izlijte u čaše za posluživanje. Ako ne želite da se na vrhu stvori kora, na vrh pudinga stavite po komad prozirne folije i ostavite puding da se hladi dva do tri sata.

 

Puding možete ukrasiti, čokoladom ili voćem po želji, a mi vam preporučujemo nekoliko malina, na dnu šolje i odozgo.

 

Prijatno!

makonda-tracker