Lista sastojaka potrebnih za izradu pudinga je uvek prilično kratka...
Sve što vam treba jeste mlečna komponenta (mleko ili slatka pavlaka), šećer, nešto što će zgusnuti vaš puding (jaja, gustin, želatin…) i sastojci kojima ćete začiniti vaš puding (čokolada, voće, seme vanile…).
Ali nemojte dopustiti da vas kratak popis sastojaka zavara. To znači da morate biti još pažljiviji u procesu izrade.
Sastojci: 500 ml mleka, 6 kašika šećera u prahu, 3 žumanca, 3 kašike gustina,
prstohvat soli, 30 g maslaca, semenke 1 štapića vanile ili 1 kašika tečnog ekstrakta vanile
Priprema: Ugrejte 450 ml mleka i 3 kašike šećera do vrenja, pa sklonite sa vatre. Preostali šećer u prahu umutite sa žumancima, pa zatim dodajte preostalo mleko i gurstin. Dobro izmešajte i trudite se da ne ostane ni jedna grudvica. Malo posolite.
Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...
Dobijenu mešavinu ulijte u ugrejano mleko i kuvajte na srednje jakoj vatri neprestano mešajući dok se puding ne zgusne.
Dodajte vanilu i maslac pa dobro promešajte.
Izlijte u čaše za posluživanje. Ako ne želite da se na vrhu stvori kora, na vrh pudinga stavite po komad prozirne folije i ostavite puding da se hladi dva do tri sata.
Puding možete ukrasiti, čokoladom ili voćem po želji, a mi vam preporučujemo nekoliko malina, na dnu šolje i odozgo.
Prijatno!