icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

uživajte u nečemu drugačijem

Titovo i Jovankino omiljeno jelo na vašem tanjiru: Maršalove ukusne šnicle na jednostavan način (RECEPT)

Podeli:

  • 10

Njega odavno nema, ali su ostale maršalove šnicle...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Specijalitet koji je nekada služen Titu i Jovanki sada se može naći i na vašem stolu. Ne znamo hoćete li ovo jelo poslužiti gostima ranga zvaničnosti pomenutog bračnog para, ali ćete sigurno uživati u njegovom pravljenju i biti zadovoljni rezultatom na kraju.

 

Neodoljivi slatkiš iz Pirota: Napravite sočne tatlije (RECEPT)

Sastojci: 700 grama telećih šnicli, 500 grama svežih šampinjona, 180 grama putera, pola čaše brašna, 1 limun, mleveni beli biber, 150 mililitara belog vina, 60 mililitara konjaka, 1 kesica praška za instant pirea, 200 mililitara mleka, ulje, so, mleveni crni biber

Način pripreme: U tiganju sa rastopljenim puterom pržimo tanke listove šampinjona. Posolimo, pobiberimo i dodamo malo belog vina. Istučemo šnicle, zasečemo na 2 do 3 mesta i uvaljamo u brašno.

foto: Profimeda


Ispržimo šnicle u tiganju sa zagrejanim uljem i puterom. Izvadimo šnicle, a u isti tiganj sipamo konjak i flambiramo. Dodamo belo vino i vratimo ispržene šnicle. Na kraju dodamo ispržene šampinjone.

Pobiberimo mlevenim belim biberom i iscedimo sok od pola limuna. Poklopimo i ostavimo šnicle da se dinstaju dok ne omekšaju. U šerpu na šporetu sipamo mleko i preostali puter.

Dodamo prašak za pire i neprekidno mešamo dok pire ne dobije potrebnu gustinu. Na jednu stranu činije stavimo pire, a zatim stepenasto ređamo šnicle, koje prelijemo sosom od šampinjona. Kao garnirung može se dodati još i obarena zelena boranija, dok se uz jelo kao predlog za piće može poslužiti čaša crvenog Merloa.

Prijatno!

Inicijalizacija u toku...