Iako praline imaju lešnik ili badem punjenje sa karamelizovanim šećerom po originalnom receptu, poigrajte se ukusima i pripremite presni slatkiš na ovaj način...
Probate da umesto kokosa, na primer, stavite lešnik ili badem. Igrajte se - to su samo slatkiši!
Sastojci:
30 grama kokosovog brašna
30 grama kokosovog ulja
30 grama brašna indijskog oraha (fino samleven sirovi indijski orah)
20 grama agava sirupa
Priprema:
Sve dobro sjedinite ručno ili u seckalici, i rasporedite u silikonske kalupe za čokoladu. Odložite u frižider da se stegne, piše Lovesensa. Nakon toga izvadite ih iz kalupa. U međuvremenu napravite crnu čokoladu po receptu. Sada uronite kokos bombone u još tečnu čokoladu, tako da se oblože sa svih strana, a zatim ih vadite viljuškom. Neka se ocedi sav višak čokolade.
Budite maštovite: Domaće praline za sve prilike
Spustite na silikonsku podlogu sa koje se lako skidaju, nakon što se crna čokolada stegne. Vodite računa da čokolada treba da bude približno 26 stepeni. To je trenutak kada ona već blago počinje da se steže, ali je još uvek tečna. Igrajte se...