svi je vole

Najjednostavniji način pripreme jela koje se uvek nađe na mnogim trpezama: Napravite čuvenu rusku salatu (RECEPT)

0

Ruska salata je obavezno predjelo na svim svečanim trpezama!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Sastojci:

 

150 g krompira

150 g šargarepe

150 g graška (može i zamrznut)

150 g kiselih krastavčića

200 g kuvane šunke (stišnjene)

300 g majoneza (light)

2 kuvana jajeta

kašika senfa

2 kašike limunovog soka

so, biber

 

Priprema:

 

Krompir i šargarepu iseći na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati oko tri minuta. Skuvati grašak dok ne postane mek (oko 15 minuta), piše Stvarukusa.rs


Specijalitet iz Beočina koji je sve oduševio: Napravite pohovane palačinke sa mesom (RECEPT)

 

Šunku, kisele krastavčiće i kuvana jaja iseći na kockice. Sve sastojke pomešati, dodati majonez, limunov sok i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.

 

makonda-tracker