Kulinarski kanal 24Kitchen priredio je ekskluzivni ručak za "najvećim stolom na Balkanu", tokom kojeg je predstavio novu emisiju "Nova balkanska kuhinja sa Božanom" i inicijativu za lepši izgled balkanske kuhinje #BalCanDoit.
TV kanal 24Kitchen, koji već pet godina inspiriše i otvara apetit gledaocima u celom regionu priredio je interaktivni ručak za "najvećim stolom na Balkanu". Spojeni putem video linka učesnici događaja u Beogradu, Sofiji i Ljubljani mogli su da se druže i razmenjuju mišljenja o balkanskoj kuhinji i tome kako bi ona trebalo da izgleda. Tako su kulinarski profesionalci i poznate ličnosti - ljubitelji dobre hrane imali su priliku da u restoranu Ambar prisustvuju jedinstvenom događaju.
Povod za okupljanje bio je predstavljanje nove emisije "Nova balkanska kuhinja sa Božanom", koja će na programu 24Kitchen kanala biti od 17. novembra, petkom u 13 sati. Kroz svoju viziju balkanskih specijaliteta gledaoce će voditi šarmantna i energična Božana Katsarova iz Bugarske, pobednica lokalnog televizijskog Masterchef takmičenja.
Poznato je da je hrana sa ovih prostora raznovrsna i veoma ukusna. Ipak, ako uporedimo fotografije balkanske kuhinje na internetu sa nekim od svetski pruznatih (npr. italijanskom ili francuskom kuhinjom), videćemo da postoji prostor za poboljšanje u izgledu i načinu prezentovanja. Upravo zbog toga 24Kitchen želi da pokrene inicijativu za unapređenje izgleda lokalnih specijaliteta:
Znamo da su najukusniji, ali želimo da budu i najlepši! I mislimo da zajedno možemo to da ostvarimo. Pozivamo sve da postuju na društvenim mrežama slike moderno aranžiranih lokalnih specijaliteta uz haštag #BalCanDoit."
Događaju su prisustvovali modni kreator Bata Spasojević, pevači Tijana Dapčević i Željko Samardžić, voditeljka Ana Pendić Radoš i Titov kuvar Stambol Geštamov. Svi oni bili su oduševljeni specijalitetima i vizijom moderne balkanske kuhinje koju je predstavio restoran Ambar.
O Božani Katsarovoj
Božana Katsarova ima 28 godina i pobednica je treće sezone Masterchef takmičenja u Bugarskoj. Poslednjih 9 godina živela je u Holandiji. Tamo je imala priliku da dođe u dodir sa različitim ukusima iz celog sveta. Ona je putnik i avanturista, a njena hrana umetnost i način izražavanja. Želi da promoviše višu kulinarsku kulturu kroz posebne događaje, kao i izvrsne kuvare, nagrađene Michelin zvezdama. Ona obožava skandinavsku kuhinju, francuske deserte i evropska fusion jela.