Govedina Stroganov je ruski specijalitet za koji se pretpostavlja da je nastao u 19. veku...
Jedno od onih jela od kojih se raspametite i ne prestajete da sipate još.
Izbegavajte bananu za doručak: Zašto ovu tropsku voćku treba izbegavati na prazan želudac?
Mekano meso, u kremastom sosu koje se topi u ustima. Njegova specifičnost je u tome što se meso secka na tanke trake. Isprobajte, predivno je.
Ako ne volite junetinu, možete koristiti piletinu ili govedinu.
Sastojci: 800 g junećeg filea, 100 g oštrog brašna, 80 g svinjske masti, 80 g kiselih krastavaca, 2 mlada luka, 80 g šampinjona, 80 ml belog vina, 200 ml pavlake za kuvanje, 200 ml kisele pavlake, 1 kašičica senfa, so, 3 grančice svežeg peršuna
Uputstvo: Meso isecite na trakice dužine 5 cm, debljine 1 cm, posolite, uvaljajte u brašno, pecite u tiganju sa svih strana i odložite sa strane.
Tope se u ustima: Napravite kiflice sa filom od kokosa (RECEPT)
U tiganj dodajte seckani luk, popržite ga, dodajte šampinjone iseckane na listiće, nastavite da pržite, zatim dodajte senf, promešajte i polijte vinom.
Kuvajte dok vino ispari, pa dodajte pavlaku za kuvanje i naseckane kisele krastavčiće.Vratite meso, kratko prokuvajte, sklonite sa vatre i na kraju dodajte i kiselu pavlaku. Dobro promešajte.
Pospite seckanim peršunom i poslužite uz kuvani pirinač.
Prijatno!