Kad ga jednom probate, pravićete ga stalno!
Sastojci:
- 1 jaje
- 2 šolje rendanih jabuka
- 1 šolja griza
- 1 šolja šećera
- 1 šolja brašna
- 1/2 šolje ulja
- 1/2 šolje mleka
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- pola kesice cimeta
Za glazuru:
- 4 kašike mleka
- 4 kašike ulja
- 4 kašike šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema
1. Jaje umutiti sa šećerom i vanilinim šećerom, pa dodati mleko i ulje i još malo umutiti.
2. Brašno pomešati s praškom za pecivo.
3. Ubaciti brašno i griz i varjačom mešati dok se ne razbiju grudvice. Dodati rendane jabuke i cimet i sve lepo promešati.
4. Smesu izliti u podmazan pleh (najbolje da koristite pleh od 30cm).
5. Zagrejati rernu na 2ooC i peći kolač dok ne porumeni. Čačkalicom proverite posle dvadeset minuta da li je gotov.
Glazura
Od datih sastojaka napraviti glazuru i preliti je preko vrelog kolača. Ostaviti kolač da se lepo ohladi, pa iseći na kocke i poslužiti.
( Izvor: Milicina kuhinja )