prste da poližete!

Pravi se za samo 30 minuta: Starinski kolač s jabukama i cimetom (RECEPT)

0

Kad ga jednom probate, pravićete ga stalno!

foto: Profimedia
foto: Profimedia


Sastojci:

 

  • 1 jaje
  • 2 šolje rendanih jabuka
  • 1 šolja griza
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja brašna
  • 1/2 šolje ulja
  • 1/2 šolje mleka
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • pola kesice cimeta

Za glazuru:

 

  • 4 kašike mleka
  • 4 kašike ulja
  • 4 kašike šećera
  • 100 g čokolade za kuvanje

Priprema


1. Jaje umutiti sa šećerom i vanilinim šećerom, pa dodati mleko i ulje i još malo umutiti.

 

2. Brašno pomešati s praškom za pecivo.

 

3. Ubaciti brašno i griz i varjačom mešati dok se ne razbiju grudvice. Dodati rendane jabuke i cimet i sve lepo promešati.

 

4. Smesu izliti u podmazan pleh (najbolje da koristite pleh od 30cm).

 

5. Zagrejati rernu na 2ooC i peći kolač dok ne porumeni. Čačkalicom proverite posle dvadeset minuta da li je gotov.

 

Glazura

 

Od datih sastojaka napraviti glazuru i preliti je preko vrelog kolača. Ostaviti kolač da se lepo ohladi, pa iseći na kocke i poslužiti.

 

 

makonda-tracker