Pravljenje sitnih kolača oduzima dosta vremena, ali zato smo izabrali najlepše brze sitne kolače koje ne morate da pečete!
Kada ukućani požele nešto slatko, imate iznenadne goste ili želite da napravite ukusne i brze kolače za slavu - ovi kolači koji se ne peku olakšaće i ulepšati posao svakoj domaćici, piše Lepa & srećna.
Kombinacija bele i crne čokolade nikoga ne ostavlja ravnodušnim, još kada pomenemo domaći fil, puding ili seckano voće znamo da su ruke vešte domaćice napravili pravo remek delo.
Izbarali smo nekoliko vrsta sitnih kolača koji se ne peku, ukus je provereno dobar, a kada ih iservirate izgledaće neodoljivo na slavskoj trpezi.
Slatkiš čiji se ukus pamti: Napravite tortu od bele čokolade i lešnika (RECEPT)
Recept za praline od bele i crne čokolade
Sastojci:
200 g crne čokolade
2,5 kašike ulja
Beli fil:
90 g bele čokolade
80 ml slatke pavlake
140 g crne čokolade
1,7 dl pavlake
Poslednji sloj:
50 g crne čokolade
1 kašike ulja
Priprema: Napravite masu za oba sloja (koju ćete podgrevati). Rastopite crnu čokoladu sa uljem. Pripremite silikonske kalupe, premažite ih čokoladom, stavite u friz na 20 minuta, pa ponovite.
Napravite beli fil: rastopite belu čokoladu i pomešajte sa slatkom pavlakom.
Napravite crni fil: rastopite crnu čokoladu i pomešajte sa preostalom pavlakom. Izvadite kalupe iz friza pa ih napunite do 1/3 belim filom i isto toliko crnim filom. Vratite u friz na 20 minuta. Zatvorite praline rastopljenom čokoladom i kalupe vratite u friz na najmanje 6 sati. Izvadite praline iz kalupa i stavite u papirne korpice.
Nastavak na sledećoj stranici...
Čokoladne bombice sa višnjama
Sastojci:
250 g oraha
250 g šećera
100 g čokolade
2 dl vode
višnje
čokolada, orasi, kokos ili lešnici za valjanje
Priprema: Šećer s vodom stavite da provri, smanjite temperaturu i nastavite sa špinovanjem još 6-7 minuta. Pomerite s ringle, dodajte rendanu čokoladu i mlevene orahe.
Toliko slatka da je nazvana po Elizabet Tejlor: Torta idealna za sezonu mrsnih slava (FOTO)
Masu dobro izjednačiti i ostaviti da se hladi. Oblikujte male bombice (kao pola oraha). U svaku stavite po jednu višnju, uvaljajte ih u istopljenu čokoladu, orahe ili lešnike, po želji. Stavite u korpice od papira i ostavite da se malo prosuše.