icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

nema na čemu!

Spolja blago hrskav, iznutra mekan: Trik za najukusniji pečeni krompir je veoma jednostavan

Poznati ekseperimentalni kuvar predstavio je interesantan način da ispečemo krompir.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Pečeni krompir savršen je dodatak mnogim jelima. Ipak, postizanje savršene hrskavosti može da bude priličan izazov, sa kojim su se suočili i najvpoznatiji kuvari. Srećom, jedan od njih otkrio je svoj trik za postizanje hrskavog krompira sa kremastom unutrašnjošću koji uspeva baš svaki put.

Eksperimentalni kuvar Eston Blumental slaže se sa tipičnom metodom kuvanja do pola pre pečenja, ali kaže da je trik produžiti vreme vrenja.

 

Poslužite uz sir ili kajmak: Ukusni venčići od krompira

Dok se mnogi kuvari slažu da je krumpir dovoljno kuvati 10 minuta, Eston kaže da bi to trebalo da traje najmanje 20 minuta.

 

foto: Profimedia


Eston nije jedini kuvar koji ima neobičan pristup pečenju krompira. Pobednik takmičenja Master Chef Stiven Edvards je, na primer, potpuno odustao od kuvanja. Umesto toga, on stavlja krompir u mikrotalasnu pećnicu na 4-5 minuta i tako kupuje vreme pečenja, koje potom traje deset minuta, a ne 30.

 

Ručak gotov za pola sata: Napravite zapečeni krompir sa jogurtom (RECEPT)

Ni oni nisu jedini koji su se usudili da eksperimentišu sa naizgled klasičnim receptom. Blogerka Tonja Larson kaže da nije dovoljno krompir samo obući u foliju i staviti ga da se peče sat vremena. Ističe kako pre toga treba obaviti određene pripreme.

Ona krompir iseče tako da liči cvet, dakle, na nekoliko jednakih delova, ali da ostane spojen na ljusci. Na taj način koža krumpira bude hrskava, a on iznutra kremast, piše Daily Mail.