One su više stvorene za užinu nego kao konkretan obrok, jer same nisu dovoljne za započinjanje dana.
Svima su nam mame govorile da ako ne stigneš da pojedeš nešto konkretno, pojedi barem bananu. Ali, čini se kako ovo voće ipak nije baš pogodno za doručak.
Slasno testo s ukusom kajmaka: Mlečni hleb koji osvaja vaša nepca (RECEPT)
Nutricionisti navode da iako se banane čine kao savršena opcija za brzinski doručak, one to zapravo nisu.
Ako se same jedu, banane nisu najbolja opcija jer u sebi sadrže čak 25 posto šećera i spadaju u umereno kisele namirnice.
Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...
Najbolji način za započinjanje dana je doručak koji sagoreva masnoću, i koji će vas takođe učiniti dovoljno energičnima da izdržite do sledećeg obroka. Iako će vam banane dati kratki nalet energije, brzo ćete početi da osećate umor i glad.
One su više stvorene za užinu nego kao konkretan obrok, jer same nisu dovoljne za započinjanje dana.
Svi će da traže repete: Napravite kremasti rolat (RECEPT)
Taj osećaj umora i gladi nakon što pojedete bananu za doručak možete sprečiti tako što ćete uz bananu kombinovati hranu punu zdravih masnoća poput avokada ili začina.
Banane pripadaju grupi kiselih namirnica, tu kiselinu treba neutralizovati kako bi dobili samo dobre beneficije banana kao što su kaljum, vlakna i magnezijum, a ne šećer koji uzrokuje samo kratki nalet energije.