Probajte famozne eklere po najlepšem receptu
Bananice od testa iz francuske prestonice – tako bi ove pariske bananice mogle da se opišu u nekoliko reči, mada bi za njihov detaljniji opis morale najpre da se degustiraju.
Ko voli slatkiše,to mu teško neće pasti. A još lakše onome ko voli da ih pravi drugima za ljubav. Bananice iz Pariza su kao stvorene da se podele!
Sastojci: 3 jaja
Za testo: 300 g mlevenih oraha, 1 kašika brašna, 1 limun, 300 g šećera u prahu.
Za fil: 150 g šećera u prahu, 120 g brašna, 250 g putera, 500 ml mleka, kašika šećera.
Torta koja svima uspeva: Napravite jesenju poslasticu sa bundevom (RECEPT)
Priprema: Odvojiti belanca od žumanaca. Mikserom umutiti belanca i dodati 300 g šećera u prahu. Dodati nekoliko kapi limunovog soka, mlevene orahe i kašiku brašna. Sjediniti sastojke, pa dobijenom smesom puniti špric i na tepsiji obloženoj papirom formirati "bananice". Peći 15 minuta na 200 stepeni.
U šerpu sipati skoro celo mleko i dodati kašiku šećera. U sud sa preostalim mlekom dodati 3 žumanca i izmutiti žicom. Dodati i brašno, sjediniti žicom, pa omekšalu smesu dodati u uzavrelo mleko na šporetu. Kada krem dobije potrebnu gustinu, skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
Mikserom umutiti puter i šećer u prahu. Mutiti dok puter ne postane penast i
dodati prethodno skuvan i ohlađen krem. Sjediniti sastojke mikserom, filom puniti špric i naneti na bananice. Po želji ukrasiti čokoladnim prelivom.