Turske domaćice obožavaju da prave lahmadžun, a kada ga jednom probate poželećete da se što češće nađe na vašoj trpezi!
Čuveni turski lahmadžun može da se pravi kao pica, piroška ili tortilja, a mi vam otkrivamo recept za lahmadžun pitu, piše Lepa & srećna.
Sastojci:
8 kora za pitu (za 2 tepsije)
Za premaz
2 jajeta
3 kašike kiselog mleka
1 čaša ulja
Gurmanska poslastica samo za odvažne: Sočan i ukusan tost za zapečenom slaninicom (VIDEO)
Priprema:
Umutiti jaje, kiselo mleko i ulje. U podmašćenu tepsiju staviti jednu koru, premazati je mešavinom za premaz, preko nje staviti drugu, pa premazati. Isto ponoviti sa trećom korom, a četvrtu pokriti filom od mlevenog mesa. (Kako se pravi fil od mesa, pročitajte u receptu niže u tekstu). Peći desetak minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Pečeno ostaviti da se kratko odmori, a onda uviti u rolnu. Kad se ohladi, iseći na parčiće širine prsta. Po želji servirati s kriškama paradajza i seckanim peršunom.