Ovo je jedan od onih slatkiša koji vas mogu vratiti kroz vreme u one divne dane, dok su bake marljivo spremale za vas, kada im dođete u posetu...
Sastojci:
1 kg krompira
250 g maslaca
250 g šećera u prahu
2 vanilin šećera
10 piškota
250 g mlevenih lešnika
150 g čokolade za kuvanje
1-2 kašike ruma
1 kesica šlaga
Priprema:
Krompir skuvajte, pa izgnječite i napravite pire. Ostavite da se ohladi, ali ne do kraja. U međuvremenu umutite penasto maslac sa šećerom. Piškote sameljite, čokoladu izrendajte. U krompir umešajte umućeni maslac sa šećerom i dodajte mlevene piškote i rum.
Kombinacija čokolade i višnje ostaviće vas bez teksta: Montevideo kolač sa jednostavnom pripremom (RECEPT)
Masu podelite na dva dela. U jedan deo dodajte mlevene lešnike, a u drugi rendanu čokoladu. U kalup za torte rastanjite prvo čokoladni deo, zatim deo sa lešnicima i odozgo šlag. Pospite rendanom čokoladom.