Bez pečenja

Desert po bakinom receptu: Izvrsni trobojni kolač

0

Ovo je jedan od onih slatkiša koji vas mogu vratiti kroz vreme u one divne dane, dok su bake marljivo spremale za vas, kada im dođete u posetu...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

1 kg krompira

 

250 g maslaca

 

250 g šećera u prahu

 

2 vanilin šećera

 

10 piškota

 

250 g mlevenih lešnika

 

150 g čokolade za kuvanje

 

1-2 kašike ruma

 

1 kesica šlaga

Priprema:

 

Krompir skuvajte, pa izgnječite i napravite pire. Ostavite da se ohladi, ali ne do kraja. U međuvremenu umutite penasto maslac sa šećerom. Piškote sameljite, čokoladu izrendajte. U krompir umešajte umućeni maslac sa šećerom i dodajte mlevene piškote i rum.

 

Kombinacija čokolade i višnje ostaviće vas bez teksta: Montevideo kolač sa jednostavnom pripremom (RECEPT)

Masu podelite na dva dela. U jedan deo dodajte mlevene lešnike, a u drugi rendanu čokoladu. U kalup za torte rastanjite prvo čokoladni deo, zatim deo sa lešnicima i odozgo šlag. Pospite rendanom čokoladom.

makonda-tracker