Idealan recept za sve one koji za zimnicu mogu da odvoje vrlo malo vremena... Ova paprika se lako sprema i može da stoji celu zimu.
Sastojci:
- 10 kg očišćene paprike
- 400 g šećera
- 250 g soli
- 100 g esencije
- 1 vinobran
- 1 g konzervansa
Priprema:
Pomešajte so, šećer, vinobran, konzervans i esenciju, piše Lepa&srećna.
Zalogaji puni vitamina: Pohovane paprike sa sirom
Paprike operite, obrišite i očistite od semenki. Pripremljenu papriku naređajte u dublji sud i pritisnite težim predmetom (kamenom) i ostavite do narednog dana da stoji. Sutradan izvadite paprike (tečnost sačuvajte) i unutrašnjost svake paprike premažite mešavinom očišćenog i iseckanog belog luka i celera. Paprike ređajte jednu preko druge u teglu, a preko svakog reda posipajte nekoliko zrna bibera i mešavinu belog luka sa celerom ili renom.
Snažno pritisnite paprike i punite tegle(ostavite do vrha jedan prst). Naređane paprike prelijte njihovim sokom tj. sokom koji su pustile preko noći. Napunjene tegle ostavite 24 h otvorene da stoje (dodajte još soka) a zatim hermetički zatvorite. Tegle sa paprikama ostavite da odstoje na hladnom mestu najmanje tri nedelje pre služenja.
Vreme pripreme: 60 minuta + 24 h da odstoje