ovaj ukus se ne zaboravlja

Uopšte nije komplikovano: Ovako se sprema vlaški paprikaš

0

Specijalitet koji dolazi sa istoka naše zemlje može biti pravo osveženje vaše trpeze...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

1 pile

 

kašika brašna

 

kašika slatke začinske paprike

 

2 sveže zelene paprike

 

2 paradajza

 

glavica crnog luka

 

2 kašike suvog biljnog začina

 

2 čena belog luka

 

ulje

 

so

 

crni mleveni biber

 

100 ml kiselog mleka

Priprema:

 

Crni i beli luk iseckajte i pržite u šerpi na zagrejanom ulju. Pile istranžirajte, svaki komad posolite, pobiberite, poprskajte mešavinom začina i ubacite u šerpu. Oljuštite paradajz, isecite ga na kocke, stavite u paprikaš i kuvajte.

 

Jelo koje zaslužuje 2 do 3 sata pripreme: Pikantni pileći paprikaš

U poseban sud sipajte kiselo mleko, dodajte mu brašno, 100 ml vode, mešavinu začina i mešajte žicom za mućenje. Tu smesu sipajte u paprikaš nakon 20 minuta, pustite da se kuva još pet minuta i potom sklonite s vatre.

makonda-tracker