Specijalitet koji dolazi sa istoka naše zemlje može biti pravo osveženje vaše trpeze...
Sastojci:
1 pile
kašika brašna
kašika slatke začinske paprike
2 sveže zelene paprike
2 paradajza
glavica crnog luka
2 kašike suvog biljnog začina
2 čena belog luka
ulje
so
crni mleveni biber
100 ml kiselog mleka
Priprema:
Crni i beli luk iseckajte i pržite u šerpi na zagrejanom ulju. Pile istranžirajte, svaki komad posolite, pobiberite, poprskajte mešavinom začina i ubacite u šerpu. Oljuštite paradajz, isecite ga na kocke, stavite u paprikaš i kuvajte.
Jelo koje zaslužuje 2 do 3 sata pripreme: Pikantni pileći paprikaš
U poseban sud sipajte kiselo mleko, dodajte mu brašno, 100 ml vode, mešavinu začina i mešajte žicom za mućenje. Tu smesu sipajte u paprikaš nakon 20 minuta, pustite da se kuva još pet minuta i potom sklonite s vatre.