Ovo nigde ne možete kupiti, zato ispratite recept pažljivo i osvežite trpezu specijalitetom nezaboravnoh ukusa...
Sastojci:
2 para kobasica
2 kifle ili somuna
2 kašike maslinovog ulja
Sos:
120 ml maslinovog ulja
60 ml belog vinskog sirćeta
4 čena belog luka
5 kašika slatkog vina
3 kašike limunovog soka
vezica korijandera i peršunovog lišća
2 kašike origana
pola čili papričice
Priprema:
Kobasice stavite u toplu vodu i kad provre, kuvajte oko 25 minuta. Za to vreme pripremite sos. Oljušten beli luk stavite u blender, dodajte seckano lišće peršuna, korijander i čili papričicu. Sve usitnite, pa pomešajte sa maslinovim uljem, sirćetom, vinom, limunovim sokom i origanom. Zagrejte tiganj za grilovanje ili električni roštilj. Pecivo koje ste odabrali presecite i polovine poprskajte maslinovim uljem.
Seosko jelo za sve generacije: Gulaš sa Sremskom kobasicom koji ćete obožavati (RECEPT)
Kobasice dobro posušite i popecite kratko na roštilju premazanim uljem, dok ne dobiju rumenu koricu. Obrišite roštilj papirnim ubrusom i popržite peciva sa obe strane. Na dve polovine stavite po dve kobasice, prelijte sosom i poklopite preostalim polovinama peciva.