Savršenstvo za vaše nepce

Aromatično iznenađenje tokom hladnih dana: Argentinski ljuti hot dog

0

Ovo nigde ne možete kupiti, zato ispratite recept pažljivo i osvežite trpezu specijalitetom nezaboravnoh ukusa...

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

2 para kobasica

 

2 kifle ili somuna

 

2 kašike maslinovog ulja

Sos:

 

120 ml maslinovog ulja

 

60 ml belog vinskog sirćeta

 

4 čena belog luka

 

5 kašika slatkog vina

 

3 kašike limunovog soka

 

vezica korijandera i peršunovog lišća

 

2 kašike origana

 

pola čili papričice

Priprema:

 

Kobasice stavite u toplu vodu i kad provre, kuvajte oko 25 minuta. Za to vreme pripremite sos. Oljušten beli luk stavite u blender, dodajte seckano lišće peršuna, korijander i čili papričicu. Sve usitnite, pa pomešajte sa maslinovim uljem, sirćetom, vinom, limunovim sokom i origanom. Zagrejte tiganj za grilovanje ili električni roštilj. Pecivo koje ste odabrali presecite i polovine poprskajte maslinovim uljem.

 

Seosko jelo za sve generacije: Gulaš sa Sremskom kobasicom koji ćete obožavati (RECEPT)

 

Kobasice dobro posušite i popecite kratko na roštilju premazanim uljem, dok ne dobiju rumenu koricu. Obrišite roštilj papirnim ubrusom i popržite peciva sa obe strane. Na dve polovine stavite po dve kobasice, prelijte sosom i poklopite preostalim polovinama peciva.

makonda-tracker