Sočni dezert

Izvanredno, iz vlaške kuhinje: Homoljska pita sa grožđem

0

Ispratite recept i pripremite sočnu i nezaboravnu poslasticu...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Potrebno je:

600 g kora za pitu


100 g suvih kajsija


80 g suvog grožđa


60 g suvih šljiva


200 g oraha


400 g šećera


vanilin-šećer


3 dl vode

Priprema:

Kajsije i šljive isecite na kocke, a orahe sameljite krupnije i pomešajte sa suvim grožđem. Ređajte po tri kore, a zatim pospite filom i urolajte.

Razlog zašto svi kupuju grožđe: Recept za starinski pijani smederevski kolač

 

Pecite u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. U međuvremenu skuvajte sirup od vode, šećera i vanilin-šećera, pa prelijte vruću pitu.

makonda-tracker