Oprez! Velika je verovatnoća da će vam se ovaj hleb toliko dopasti, da drugi više nikada nećete okusiti...
Sastojci:
1 veće jaje
160 ml toplog mleka
40 ml tople vode
340 g belog brašna
60 g suvog kvasca
2 kašičice soli
60 g maslaca
Priprema:
U posudi najpre pomešajte mleko, suvi kvasac i šećer, pa pustite desetak minuta da odstoji. Dodajte jaje, vodu, so i brašno. Sve dobro pomešajte, kako biste dobili smesu nalik testu, a zatim dodajte omekšali maslac. Zamesite testo i oblikujte kuglu. Testo prebacite u plastičnu posudu koju ste prethodno premazali otopljenim maslacem ili uljem. Prekrijte folijom i pustite da se diže oko 90 minuta.
Dok je prodavala hleb na ulici, slučajno je ušetala u kadar jednog fotografa: Danas živi život o kakvom se nije usuđivala ni da sanja (FOTO)
Kada se testo diglo, podelite ga na tri dela. Pustite da rastu još oko 15 minuta, a svaki razvaljajte u pravougaonik, pa preklopite tako da dobijete trougao. Svaki trougao zatim zarolajte i stavite u kalup za hleb koji ste najpre premazali rastopljenim maslacem. Pustite da se diže još nekoliko minuta, a za to vreme zagrejte rernu na 180 stepeni. Hleb premažite mlekom, pa pecite oko sat vremena do 75 minuta. Pre sečenja, hleb dobro ohladite.