Može i bez čokolade: Kokos torta, poslastica koju ćete obožavati

0

Većina pri pomisli na slatkiš uvek požele čokoladni kolač. Ipak, idealan kolač može i bez ovog sastojka.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

 

 

Sastojci: 

7 jaja

7 kašika šećera

150 gr kokosovog brašna

 

Za fil :

1/2 l slatkog mleka

5 kašika brašna

2 kašike brašna

4 kašike gustina

1 vanilin šećer

200 gr margarina

50 gr šećera u prahu.

1 šlag krema ,po ukusu .

 

 

Priprema:

 

Najpre umutiti 7 belanaca sa šećerom u čvrst sneg i dodati kokos. Smesu sipati u obložen pleh i lagano sušiti na 180 stepeni.

U prokuvano mleko pažljivo dodati umućena žumanca sa šećerom ,brašnom i gustinom (ovde dodati malo hladnog mleka od ukupne mase kako bi se dobilo na viskozitetu smese i laške ista sipala u prokuvano mleko ). Smanjiti temperaturu i pažljivo mešati da smesa ne zagori sve dok se ne zgusne u gust krem ,poput kuvanog pudinga .Ostaviti da se ohladi.

 

 

U ohlađenu smesu dodati umućen margarin sa šećerom. Koru osloboditi ,staviti je metalni obruč i zaliti skuvanim kremom.Na kraju dodati dobro umućen šlag krem.Dekorisati po želji.

makonda-tracker