Većina pri pomisli na slatkiš uvek požele čokoladni kolač. Ipak, idealan kolač može i bez ovog sastojka.
Sastojci:
7 jaja
7 kašika šećera
150 gr kokosovog brašna
Za fil :
1/2 l slatkog mleka
5 kašika brašna
2 kašike brašna
4 kašike gustina
1 vanilin šećer
200 gr margarina
50 gr šećera u prahu.
1 šlag krema ,po ukusu .
Priprema:
Najpre umutiti 7 belanaca sa šećerom u čvrst sneg i dodati kokos. Smesu sipati u obložen pleh i lagano sušiti na 180 stepeni.
U prokuvano mleko pažljivo dodati umućena žumanca sa šećerom ,brašnom i gustinom (ovde dodati malo hladnog mleka od ukupne mase kako bi se dobilo na viskozitetu smese i laške ista sipala u prokuvano mleko ). Smanjiti temperaturu i pažljivo mešati da smesa ne zagori sve dok se ne zgusne u gust krem ,poput kuvanog pudinga .Ostaviti da se ohladi.
U ohlađenu smesu dodati umućen margarin sa šećerom. Koru osloboditi ,staviti je metalni obruč i zaliti skuvanim kremom.Na kraju dodati dobro umućen šlag krem.Dekorisati po želji.