Ovaj kolač je više od pite sa jabukama... Nakon što ga budete prvi put probali postaće vam omiljeni desert!
Za ovaj jednostavan i ukusan kolač potrebna vam je dobra volja i par sastojaka koja svaka kuhinja ima!
Trpeza je bogata i ako je bez mesa: Špagete u Alfredo sosu
Sastojci:
-4 jaja
-1 i po šolja šećera (mera je šolja od kiselog mleka od 2 dcl)
-4-5 rendanih jabuka
-jedna šolja ulja
-2 šolje brašna
-1 prašak za pecivo
-1 kašika cimeta (mala ili velika po ukusu domaćice)
-3 kašike džema
-šećer u prahu za posipanje
Priprema:
-Prvo dobro umutiti jaja mikserom a zatim dodati sve ostale sastojke i ručno dobro izmešati.
-Peći u prethodno zagrejanoj rerni dok ne porumeni, proveriti čačkalicom da li je gotovo. Gotov kolač posuti šećerom u prahu.