Zanosna sultanija Mahidevran otkriva recept za ukusnu palentu na turski način.
![foto: Profimedia](/data/images/2017/09/04/17/185399_profimedia0257347473_ff.jpg?ver=1504540758)
Ovo ukusno jelo obožava da doručkuje sultanija Mahidevran, piše Lepa i srećna, a lepa turska glumica Nur Fetahoglu otkrila nam je originalni recept!
Sastojci:
4 kašike maslaca
4 kašike kukuruznog brašna
2 čaše vode (ili mleka, po želji)
300 g kačkavalja u listićima
Priprema:
Maslac polako rastopiti u tepsiji ili tiganju, a kad se zagreje u njega postepeno dodavati kukuruzno brašno uz stalno mešanje. Pržiti brašno dok ne dobije boju, a onda postepeno dodavati vodu (mleko) uz mešanje kako se ne bi stvorile grudvice.
Jeftino, brzo i lako: Ovako se priprema najukusniji kačamak (RECEPT)
Kad brašno nabubri i pretvori se u glatku masu, dodati listiće sira, promešati i još kratko kuvati na tihoj vatri. Servirati toplo, uz jogurt ili kiselo mleko.