Po ukusu, uz porciju dodajte malo pavlake ili kiselog mleka, za bolji užitak...
Sastojci:
600 grama pilećih grudi (filea)
1 kilogram spanaća
2 kašike mešavine začina
1 glavica luka
1 kašika mlevene crvene paprike
ulje
so
mleveni crni biber
Priprema:
Pileće grudi isecite na kocke (ili na šnicle), posolite, začinite mešavinom začina, pobiberite i pržite u tiganju sa zagrejanim uljem, preporučuje Stil. U tiganj nalijte 100 mililitara vode. Glavicu luka isecite na tanke šnite i dodajte u tiganj na šporetu. Još jednom začinite mešavinom začina. Dodajte crvenu mlevenu papriku i sipajte još 100 mililitara vode. Keramičku posudu poprskajte uljem i stavite pola od prethodno opranih listova spanaća.
Čak i ako niste ljubitelj, ovo ćete u slast pojesti: Đuveč od spanaća
Pola sadržine iz tiganja nanesite u keramičku posudu. Potom preko stavite preostale listove spanaća, pa preostalu sadržinu iz tiganja dodajte u posudu. Poklopite poklopcem i stavite u rernu. Pecite 60 minuta na 220 stepeni. Izvadite posudu iz rerne i kašikom izvadite jelo na posude za serviranje.