Ispratite recept i pripremite potaž koji će oduševiti i vas i vaše voljene. Po želji, dodajte začine, kao i peršun.
Sastojci:
500 g oljuštene šargarepe
50 g fino narendang đumbira
2 supene kašike maslinovog ulja
pola šolje peršuna
soli i bibera po ukusu
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni a potom šargarepe rasporedite po pek papiru i premažite maslinovim uljem. Pecite ih 20 minuta dok ne postanu meke i karmelizovane. Kada se prohlade, ubacite ih u blender sa 4 šolje vode. Izblendirajte ih a potom prebacite u posudu za kuvanje.
Vegetarijanski kulinarski trikovi za idealnu posnu kuhinju: Ukusni potaž od spanaća (VIDEO)
Nakon što smesa proključa pustite da se krčka. Dodajte đumbir i začinite solju i biberom. Nakon što polsužite u tanjirima, ukrasite peršunom.