Leto možda jeste pri kraju, ali uživanje u slatkišima nikada neće biti.
Sastojci:
- 5 kiselih pavlaka
- 2 velike kutije piškota
- 10 kašika šećera
- 2 kašike meda
- 1 kesica vanilin-šećera
- malo ruma
- 500 g voća (jagoda, malina, kivija, višanja)
- šlag
Priprema:
1. Poređajte piškote u dublji posudu (plastičnu kutiju) pa poređajte piškote. Na njih poređajte voće.
2. Umutite kašikom pavlaku, med, vanilin-šećer i šećer, pa ovim kremom prelijte voće. U pavlaku, ako želite da krem bude čvršći, dodajte istopljeni žele.
Kolač sa makom kakav do sada niste probali
3. Ohladite 2-3 sata kolač u frižideru, pa ga prekrijte umućenim šlagom, pa ukrasite voćem, listićima badema ili rendanom čokoladom.
( Izvor: Lepa & Srećna )