topi se u ustima

Gotova za 10 minuta: Kremasta poslastica čiji ćete ukus dugo platiti

0

Leto možda jeste pri kraju, ali uživanje u slatkišima nikada neće biti. 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci: 

 

  • 5 kiselih pavlaka
  • 2 velike kutije piškota
  • 10 kašika šećera
  • 2 kašike meda
  • 1 kesica vanilin-šećera
  • malo ruma
  • 500 g voća (jagoda, malina, kivija, višanja)
  • šlag

Priprema:

 

1. Poređajte piškote u dublji posudu (plastičnu kutiju) pa poređajte piškote. Na njih poređajte voće.

 

2. Umutite kašikom pavlaku, med, vanilin-šećer i šećer, pa ovim kremom prelijte voće. U pavlaku, ako želite da krem bude čvršći, dodajte istopljeni žele.

 

Kolač sa makom kakav do sada niste probali

 

3. Ohladite 2-3 sata kolač u frižideru, pa ga prekrijte umućenim šlagom, pa ukrasite voćem, listićima badema ili rendanom čokoladom.

 

makonda-tracker