smazaćete ga

Nezaobilazni kolač na svim trpezama: Napravite rolat sa dve vrste čokolade (RECEPT)

0

Ovaj recept, sa izuzetnim krem filom, oduševiće sve koji probaju čokoladni rolat

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Čokoladni rolat je nezaobilazan na našim trpezama, jer je to poslastica koju uvek, kao savršen dezert, možemo da poslužimo ukućanima, a i gostima.

 

Priprema: Jaja, šećer, vanilin šećer i ulje umutite u čvrstu smesu. Dodajte mleko, kakao i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dodajte kefir i sve dobro izmešajte, pa prebacite u pleh koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Pecite biskvit oko 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Kada je biskvit gotov, odmah ga zamotajte u rolat kako bi se oblikovao, pa ostavite da se ohladi.

 

U međuvremenu prokuvajte mleko, zatim u njega umešajte sadržaj kesice pudinga, koji ste prethodno razmutili sa malo mleka. Mešajte dok se puding ne zgusne, a onda u njega dodajte izlomljenu belu čokoladu i nastavite da mešate sve dok se čokolada ne istopi. Mikserom umutite slatku pavlaku sa fiksatorom za krem, zatim u smesu dodajte ohlađeni puding i mutite dok smesa ne postane homogena. Razmotajte biskvit, premažite ga kremom, pa ponovo zamotajte u rolat. Ostavite u frižider da se stegne. Prelijte istopljenom crnom čokoladom, pa isecite na šnite i servirajte.

 

Recept koji svima uspeva: Mramorni kolač koji najbolje ide uz kafu (FOTO)

 

SASTOJCI

za testo: 5 jaja

5 kašika šećera

5 kašika brašna

2 kašike ulja

2 kašike mleka

3 kašike kakao praha

kesica vanilin šećera

kesica praška za pecivo

500 ml kefira

za krem: kesica pudinga od vanile, 250 ml mleka, 300 g slatke pavlake , 100 g bele čokolade, kesic fiksatora za krem i 100 g crne čokolade

 

makonda-tracker