ispecite ih što pre

Sočna poslastica spremna za tili čas: Napravite pečene punjene breskve (RECEPT)

0

Pripremaju se izuzetno lako, a ukus sigurno nećete zaboraviti

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Način pripreme: Breskve operite, pa svaku presecite na polovinu i izvadite košticu. Zatim ih pažljivokašičicom izdubite.

 

U umućena jaja dodajte izmrvljen keks i izgnječenu sredinu bresaka i po vašoj želji vanilin šećer, pa dobijenom smesom napunite izdubljene polovine. Ovako pripremljene breskve poređajte u prethodno maslacem podmazanu vatrostalnu činiju, pospite šećerom (po vašem ukusu), i ostavite u rerni da se peče oko pola sata na temperaturi od 180 stepeni.

 

Breskve ostavite da se dobro ohlade i tek onda poslužite.

 

Bez brašna i jaja: Torta Koka-kola postaće omiljena poslastica u vašem domu

 

SASTOJCI

12 bresaka

200 g keksa

2 jajeta

šećer (po ukusu)

Maslac

vanilin šećer

makonda-tracker