Pripremaju se izuzetno lako, a ukus sigurno nećete zaboraviti
Način pripreme: Breskve operite, pa svaku presecite na polovinu i izvadite košticu. Zatim ih pažljivokašičicom izdubite.
U umućena jaja dodajte izmrvljen keks i izgnječenu sredinu bresaka i po vašoj želji vanilin šećer, pa dobijenom smesom napunite izdubljene polovine. Ovako pripremljene breskve poređajte u prethodno maslacem podmazanu vatrostalnu činiju, pospite šećerom (po vašem ukusu), i ostavite u rerni da se peče oko pola sata na temperaturi od 180 stepeni.
Breskve ostavite da se dobro ohlade i tek onda poslužite.
Bez brašna i jaja: Torta Koka-kola postaće omiljena poslastica u vašem domu
SASTOJCI
12 bresaka
200 g keksa
2 jajeta
šećer (po ukusu)
Maslac
vanilin šećer