Posna jela

Za sve ljubitelje specijaliteta od rečnog ulova: Pikantni riblji paprikaš

0

I najprobirljiviji biće zadovoljni ovim obrokom!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

1,5 kg somovine ili druge rečne ribe

 

1 kg luka

 

4 dl belog vina

 

1 kašika sirćeta

 

1,5 dl ulja

 

1 kašičica ljute mlevene paprike

 

1 kašičica slatke mlevene paprike

 

4 zrna bibera

 

1 kašika paradajz pirea

 

1 kašika peršunovog lišća

 

1 kašičica celerovog lišća

 

mleveni biber

 

so po ukusu

 

Priprema:

 

Ribu očistite, operite i natrljajte je solju, pa biberom. Potom je prelijte sirćetom. Tako pripremljenu ribu ostavite da odstoji oko jedan sat. U većoj posudi ugrejte ulje i na njemu propržite seckani luk. Potom u njega spustite ljutu i slatku mlevenu papriku, biber u zrnu, paradajz pire, tri kašike vina, seckani peršun i celer.

 

Gotovo za tili čas: 3 posna predloga za ručak (FOTO)

 

Dobro promešajte i na to stavite ribu koju ste prethodno isekli na veće komade. Pržite ribu na vrlo laganoj vatri 45 minuta. Nemojte je mešati nego je samo češće protresite. Kada riba bude skoro gotova, uspite vino i još malo dinstajte paprikaš. Ovo jelo možete servirati sa barenim krompirom.

makonda-tracker