S pravom ovakvo ime nosi

Razlog zašto je Snežna kraljica torta svih torti

0

Recept za Snežnu kraljicu krajnje je jednostavan, ali njen ukus je izuzetan - te evo šta čini tortu svih torti!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

500 ml mleka


2 želatina


300 g šećera


500 g šlaga u prahu


800 ml mleka


200 g mlevenog keksa


200 g čokolade


600 g višanja

 

Priprema:

 

Želatin razmutite sa 200 ml mleka. Zagrejte ostatak mleka (300 ml) i šećer, dodajte masu sa želatinom i kratko prokuvajte. Ostavite u zamrzivač da se što pre stegne. Za to vreme umutite šlag sa 800 ml mleka. Postepeno, uz stalno mućenje, dodajte kašiku po kašiku stegnutog želatina.

 

Bez pečenja i bez muke: Najjednostavnija čoko-moka torta s keksom (RECEPT)

 

Smesu podelite na tri dela i u jedan deo stavite keks, a u drugi 100 grama otopljene prohlađene čokolade. Okrugli kalup pospite sa 50 grama rendane čokolade. Stavite fil sa keksom, poređajte polovinu oceđenih višanja, zatim čokoladni fil, preostale višnje i beli fil.

 

Pospite preostalom rendanom čokoladom i ostavite tortu u frižider da se dobro stegne, pa je pre služenja dekorišite po želji.

makonda-tracker