Recept za Snežnu kraljicu krajnje je jednostavan, ali njen ukus je izuzetan - te evo šta čini tortu svih torti!
Sastojci:
500 ml mleka
2 želatina
300 g šećera
500 g šlaga u prahu
800 ml mleka
200 g mlevenog keksa
200 g čokolade
600 g višanja
Priprema:
Želatin razmutite sa 200 ml mleka. Zagrejte ostatak mleka (300 ml) i šećer, dodajte masu sa želatinom i kratko prokuvajte. Ostavite u zamrzivač da se što pre stegne. Za to vreme umutite šlag sa 800 ml mleka. Postepeno, uz stalno mućenje, dodajte kašiku po kašiku stegnutog želatina.
Bez pečenja i bez muke: Najjednostavnija čoko-moka torta s keksom (RECEPT)
Smesu podelite na tri dela i u jedan deo stavite keks, a u drugi 100 grama otopljene prohlađene čokolade. Okrugli kalup pospite sa 50 grama rendane čokolade. Stavite fil sa keksom, poređajte polovinu oceđenih višanja, zatim čokoladni fil, preostale višnje i beli fil.
Pospite preostalom rendanom čokoladom i ostavite tortu u frižider da se dobro stegne, pa je pre služenja dekorišite po želji.