Indijski Naan hleb ćete praviti veoma često...
Indijska hrana poznata je u svetu po svojim pikantnim jelima, a njihov hleb je možda i najvoljeniji deo njihovog obroka. Hleb liči na somun, ali je daleko mekši, i u ukusniji, piše Stil.rs
Oni ga zovu "Naan". Pa hajde da napravimo taj njihov čuveni specijalitet.
SASTOJCI
280g brašna
1 prašak za pecivo
1 mala kašika soli
50g jogurta
170ml mlake vode
ulje za premazivanje
Uputstvo:
Od svih sastojaka umesiti testo, ostaviti jedan sat pokriveno na sobnoj temperaturi da miruje. Testo izručiti na malo brašna, podeliti na 6 jednakih delova, praviti veličine manjeg tanjira, premazivati ih sa uljem sa obe strane i pržiti u tiganju (ne stavljajte ulje u tiganj) po jedan minut obe strane.
Kada je hleb gotov, poslužite ga uz jelo koje ima sos, ili napravite neki sos koji volite da možete da umačete.
Brz a ukusan ručak: Napravite pohovane šnicle u susam sosu (RECEPT)
Predlažemo vam da već prvi put napravite duplu meru, ako je više od dvoje ljudi za stolom, brzo se razgrabe pošto su tako ukusni.