neodoljiv

Moćni ukus patlidžana: Orijentalni složenac koji će postati omiljeno jelo u vašem domu (RECEPT)

0

Ovaj specijalitet sa Istoka je aromatičnog ukusa, lagan i održava sitost.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Sastojci:

  • 2 plava patlidžana
  • 4 paradajza
  • 1 crni luk
  • 100 g bulgura
  • 1 kašičica belog luka u granulama
  • po ukusu so
  • po ukusu biber
  • 100 g mocarele
  • malo svežeg vlašca

Pita harmonika: Najjeftinije brzo posluženje s tikvicama (RECEPT)

 

Priprema

 

1. Patlidžan oprati, posušiti pa narezati na ploške. Posoliti i ostaviti da odstoji da bi otpustio tečnost, samim tim i gorčinu.

 

2. Posušiti patlidžan, a onda ga ispržiti na maslinovom ulju,da omekša i dobije lepu boju. Odlagati ga na papirnati ubrus da upije višak masnoće. Znamo da patlidžan jako “pije” ulje.

 

3. Na malo maslaca ispržimo kockice crnog luka, i, kad omekša, dodamo bulgur. Mešati varjačom da se svako zrno lepo obloži masnoćom, a potom dodamo toplu vodu, začinmo solju, biberom i belim lukom, smanjimo vatru i krčkamo. Ako je potrebno, dolivati po malo vode, zrna bulgura treba da budu skuvana.

 

4. Staviti kolut patlidžana, preko paradajz, naneti kašiku bulgura.

 

5. Ponovo preko staviti patlidžan, pa paradajz, a onda mocarelu. Tako raditi dok ne potrošimo sav materijal.

 

6. Spremljeni složenac staviti u pleh i kratko zapeći, samo da se sir otopi.

 

7. Posuti seckanim vlašcem.

 

Prijatno!

 

makonda-tracker