DIJETALNO I PRIRODNO

Krckavo testo i kajsije koje se tope: Zdrava poslastica Krambl iznenenadiće vaše čulo ukusa (RECEPT)

0

Desert koji ćete obožavati... 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Prelepa poslastica za koju vam je potrebno malo vremena.

 

Možete ga spremati sa voćem po žeji, a mi vam danas donosimo recept sa kajsijama, kojih još uvek ima, a toliko ih svi volimo.

 

Poslastica puna malina: Lenja žena - hit među sladokuscima

 

Sastojci:

1 kg očišćenih kajsija

3 kašike smeđeg šećera

150 g ovsenih pahuljica

100 g brašna

100 g hladnog putera

100 g smeđeg šećera

1 kašika meda (livadski ili bagremov)

 

Uputstvo:

Zagrejte rernu na 180°C.

Kajsije prepolovite ili čak isecite na ¼.

Poređajte na dno posude i pospite smeđim šećerom.

 

Pomešajte brašno, ovsene pahuljice i šećer.

Dodajte komadiće putera i prstima utrljajte, da se naprave mrvice.

Stavite med i napravite krupnije mrvice. Pospite smesu ravnomerno po kajsijama.

 

Na kraju sve prelijte sa 2 kašikice meda, pred ubacivanje u rernu.

Pecite u zagrejanoj rerni oko 35-40 minuta. Kada gornji slod dobije zlatnu boju znaćete da je dezert gotov.

 

Služite toplo uz sladoled od vanile.

 

Prijatno!

makonda-tracker