Kalorijska bomba

Krompir, slaninica, celer, peršun... : Ovako se sprema Srpska kajgana

0

Ukoliko je omlet sa jajima standardni francuski doručak, onda je ova kajgana od kromira domaći specijalitet, vredan svakog truda! Mnoga sela naše zemlje uživaju u ovom ukusu, a ako ispratite recept možete nepca obradovati i vi...

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

100 g slanine

 

50 g putera ili margarina

 

2 krompira

 

veza peršuna

 

list celera

 

8 jaja

 

so

 

biber

 

Priprema:

 

U polovini masnoće ispržiti prethodno iseckanu slaninu. Krompir isecite na tanke kolutove i propržite ga s drugom polovinom masnoće. Kad dobije boju, dodati mu seckani peršun i celer. Izlupati jaja, posoliti, pobiberiti, dodati krompir, brzo promešati i sve sasuti u tiganj sa proprženom slaninom.

 

Kajgana iz rerna idealan doručak za porodicu: Napravite omlet sa šunkom i sirom (RECEPT)

 

Ispeći omlet s obe strane, a voditi računa da ostane mek i debljeg sloja. Možete ga služiti toplog ili hladnog, uz kajmak ili sezonsku paradajz-krastavac salatu.

makonda-tracker