Ukoliko je omlet sa jajima standardni francuski doručak, onda je ova kajgana od kromira domaći specijalitet, vredan svakog truda! Mnoga sela naše zemlje uživaju u ovom ukusu, a ako ispratite recept možete nepca obradovati i vi...
Sastojci:
100 g slanine
50 g putera ili margarina
2 krompira
veza peršuna
list celera
8 jaja
so
biber
Priprema:
U polovini masnoće ispržiti prethodno iseckanu slaninu. Krompir isecite na tanke kolutove i propržite ga s drugom polovinom masnoće. Kad dobije boju, dodati mu seckani peršun i celer. Izlupati jaja, posoliti, pobiberiti, dodati krompir, brzo promešati i sve sasuti u tiganj sa proprženom slaninom.
Kajgana iz rerna idealan doručak za porodicu: Napravite omlet sa šunkom i sirom (RECEPT)
Ispeći omlet s obe strane, a voditi računa da ostane mek i debljeg sloja. Možete ga služiti toplog ili hladnog, uz kajmak ili sezonsku paradajz-krastavac salatu.