Ovako pripremljeno testo možete zamrznuti te skuvati knedle u bilo koje doba godine...
Sastojci:
Pola litre mleka
250 grama griza
Oštrog brašna po potrebi
1 jaje
Kašika šećera
Pakovanje prezli ili prepečene hlebne mrvice ako imate starog hleba
Iscepane šljive
Polovina praška za pecivo
Malo ulja za kuvanje
Priprema:
Skuvajte griz u mleku koje ste prethodno zasladili kašikom šećera. Ostavite griz da se ohladi, a potom mu dodajte jaje, brašna toliko da testo bude kompaktno za valjanje i da se ne lepi, zajedno sa praškom za pecivo.
Šljiva - slatki i lekoviti srpski brend
Pospite radnu površinu brašnom, a onda smesu od testa uvaljajte u valjak. Secite valjak od testa na parčiće od oko 5 cm i od njih pravite krugove. U sredinu svakog kruga stavite pola šljive ili celu šljivu, kako više volite, pa ih zatvorite u loptu, odnosno knedlu.
Ovo je najukusniji slatkiš za ljubitelje džema: Ovo su knedle bez šljiva (RECEPT)
Stavite vodu da provri i u nju sipajte malo ulja. Tek kad voda pusti ključ stavite knedle i pošto isplivaju na površinu, ostavite ih 5 minuta da "vriuckaju". Propržite hlebne mrvice pa gotove knedle čim izvadite iz vode uvaljajte u njih. Odgore ih možete posuti kristal šećerom i tako servirati.