Ukoliko ste do sada bacali stari hleb, prestanite to da radite jer od njega može da se napravi ukusan i slastan obrok.
Jelo od starog hleba i spanaća u bešamel sosu, odlično je ukoliko vam dođu nenajavljeni gosti, piše StvarUkusa.
Sastojci koji su potrebni za pripremu ovog jela su:
stari hleb
brašno
mleko
maslac
so
Nadev:
200 g gauda sira
300 g običnog sira
2 jajeta
350 g spanaća
2 čena belog luka
so, biber
Priprema
1. Hleb iseći na kockice i rasporediti u vatrostalnu posudu.
2. Napraviti bešamel sos od brašna, mleka i maslaca i posoliti.
3. Dodati umućena jaja i sir.
4. Preliti sos preko poređanog hleba u posudi i ostaviti da upije pritiskajući ga varjačom.
5. Prokuvani i iseckan spanać prodinstati na belom luku. i dodati so i biber.
6. Gotov nadev posuti preko natopljenog hleba u bešamelu.
7. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.