Inače ga veoma uspešno spremaju i žene, kao jedan od najukusnijih nedeljnih ručkova! Zbog dužine pripreme, ovo jelo se obično sprema samo za najdraže, zbog kojih nam nije teško da sate i sate provedemo kraj šporeta.
Sastojci:
600 g krmenadli
50 g dimljene slanine
3 sveže zelene ili žute paprike
2 paradajza
3 krompira
2 glavice luka
pola kašike mlevene crvene paprike
ulje
so
mleveni crni biber
Priprema:
Meso posoliti, pobiberiti i pržiti u tiganju na zagrejanom ulju. Ispržene krmenadle staviti u vatrostalni sud i prekriti poklopcem. U isti tiganj staviti da se prže glavice crnog luka isečene na polukrugove, paprike isečene na krugove i slaninu iseckanu na kockice. Dodati i prethodno oljuštene i na parčiće isečene krompire, kao i tanko isečen paradajz.
Ljuti ručak koji se ne zaboravlja: Napravite meksičke ćufte (RECEPT)
Začiniti po želji, poprskati mlevenom crvenom paprikom i promešati. Naliti 200 ml vode i ostaviti da se dinsta. Kada se krompiri skuvaju, rešetkastom kašikom vaditi povrće i staviti na jednu stranu posude za serviranje, a na drugu stranu staviti isprženo meso.