Sočno, dinstano, sa povrćem

Ručak uveden u bukvar kulinarstva svakog đuvegije: Mačo muškarac ovo mora da zna da spremi

0

Inače ga veoma uspešno spremaju i žene, kao jedan od najukusnijih nedeljnih ručkova! Zbog dužine pripreme, ovo jelo se obično sprema samo za najdraže, zbog kojih nam nije teško da sate i sate provedemo kraj šporeta.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

600 g krmenadli

 

50 g dimljene slanine

 

3 sveže zelene ili žute paprike

 

2 paradajza

 

3 krompira

 

2 glavice luka

 

pola kašike mlevene crvene paprike

 

ulje

 

so

 

mleveni crni biber

 

Priprema:

 

Meso posoliti, pobiberiti i pržiti u tiganju na zagrejanom ulju. Ispržene krmenadle staviti u vatrostalni sud i prekriti poklopcem. U isti tiganj staviti da se prže glavice crnog luka isečene na polukrugove, paprike isečene na krugove i slaninu iseckanu na kockice. Dodati i prethodno oljuštene i na parčiće isečene krompire, kao i tanko isečen paradajz.

 

Ljuti ručak koji se ne zaboravlja: Napravite meksičke ćufte (RECEPT)

 

Začiniti po želji, poprskati mlevenom crvenom paprikom i promešati. Naliti 200 ml vode i ostaviti da se dinsta. Kada se krompiri skuvaju, rešetkastom kašikom vaditi povrće i staviti na jednu stranu posude za serviranje, a na drugu stranu staviti isprženo meso.

makonda-tracker