recept

Uveriti se i samo zbog čega ceo svet priča o ovom kolaču: Japanski čizkejk, poslastića koju ćete ovožavati

0

Famozni japanski čizkejk koji vidimo na društvenim mrežama, talasa se poput pudinga a mekan je poput sunđera.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci

50 gr meko brašna 

30 gr kukuruznig  brašna 

130 gr kristal šećera

1 Vanilin šećer 

1 Prašak za pecivo

6 Jaja (odvojiti belanca od žumanaca)

60 gr Maslaca

180 ml Mlakog mleka

200 gr krem sira

 

Priprema: U staklenu činiju  dodati krem sir i mleko, topiti na pari dok se sve ne rastopi i sjedini. Dok je krem vruć dodati maslac i izmešati da se rastopi. Kremu prekriti plastičnom folijom te ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi. Razdvojena belanca i žumanca staviti u posebne posude. Tamo gde su žumanca dodati 6 kašika šećera i mutiti dok ne bude penušavo. Dodati ohlađen krem od sira, mleka i maslaca, mešati na najmanjoj brzini da se sjedini. Dodati prašak za pecivo,kukuruzno i meko brašno, zatim mutiti da se sjedini. U posudi s belancima, dodati prstohvat soli te postepeno dodavati preostali šećer i vanilin šećer. Mutiti dok smesa ne postane gusta. U smesu sa žumancima, dodavati kašiku po kašiku belanca. Lagano mešati krem. Staviti u kalup za pečenje. Pripremiti još jedan veći kalup u koji ćete uliti vrelu vodu. Ubacite kalup sa smesom u veći kalup s vodom. 

 

Zagrejati pećnicu na 150 stepeni. U zagrejanu pećnicu staviti kalupe te peći minimalno 1 sat i 15 minuta. Čim je čizkejk pečen, ostaviti odškrinutu pećnicu da se kolač polagano hladi. Ovo je prevencija da se kolač ne spljosne. Posluživanje po želji, a preporučuje se uz sezonsko voće.

makonda-tracker