Famozni japanski čizkejk koji vidimo na društvenim mrežama, talasa se poput pudinga a mekan je poput sunđera.
Sastojci
50 gr meko brašna
30 gr kukuruznig brašna
130 gr kristal šećera
1 Vanilin šećer
1 Prašak za pecivo
6 Jaja (odvojiti belanca od žumanaca)
60 gr Maslaca
180 ml Mlakog mleka
200 gr krem sira
Priprema: U staklenu činiju dodati krem sir i mleko, topiti na pari dok se sve ne rastopi i sjedini. Dok je krem vruć dodati maslac i izmešati da se rastopi. Kremu prekriti plastičnom folijom te ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi. Razdvojena belanca i žumanca staviti u posebne posude. Tamo gde su žumanca dodati 6 kašika šećera i mutiti dok ne bude penušavo. Dodati ohlađen krem od sira, mleka i maslaca, mešati na najmanjoj brzini da se sjedini. Dodati prašak za pecivo,kukuruzno i meko brašno, zatim mutiti da se sjedini. U posudi s belancima, dodati prstohvat soli te postepeno dodavati preostali šećer i vanilin šećer. Mutiti dok smesa ne postane gusta. U smesu sa žumancima, dodavati kašiku po kašiku belanca. Lagano mešati krem. Staviti u kalup za pečenje. Pripremiti još jedan veći kalup u koji ćete uliti vrelu vodu. Ubacite kalup sa smesom u veći kalup s vodom.
Zagrejati pećnicu na 150 stepeni. U zagrejanu pećnicu staviti kalupe te peći minimalno 1 sat i 15 minuta. Čim je čizkejk pečen, ostaviti odškrinutu pećnicu da se kolač polagano hladi. Ovo je prevencija da se kolač ne spljosne. Posluživanje po želji, a preporučuje se uz sezonsko voće.